Beter HB-onderwijs

Beter HB-onderwijs

In Katwijk is onvoldoende passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen. Veel ouders gaan nu met hun kinderen naar scholen in de regio (bv Jutter in Noordwijk). Het is echt nodig dat er meer passend HB-onderwijs in Katwijk wordt aangeboden, christelijk en openbaar.

Points

Omdat wetenschappelijk is vastgelegd dat mensen die meer kunnen herkenbaar zijn aan de bewegingsactiviteit van de hersenen. Crone meet in Leiden. Pubers kun je serieus nemen....en niet alleen maatschappelijk aanduwen...als betaalde volwassene. Of nog steeds ieder voor zich...voor de volgende “AA”sociale generatie?

Het zou toch niet zo moeten zijn dat onze Katwijkse kinderen buiten de dorpsgrenzen op zoek moeten naar passend onderwijs. Een bovenschoolse plusklas zou al zoveel helpen. Laten zien dat er veel meer kinderen in jouw omgeving zijn die denken zoals jij! Geaccepteerd voelen. De bovenschoolse plusklas kan ook een hele goeie hulp zijn voor de leerkrachten!

Hoogbegaafdheid wordt vaak afgedaan als een luxeprobleem. Als in: 'Dus je kind is hoogebegaafd? Dat is toch mooi?' Maar nee. Het is niet (alleen maar) mooi. De meeste HB-kinderen hebben ernstige gedragsproblemen, kunnen moeilijk sociale contacten opbouwen en voelen zich vaak onbegrepen. Worden teruggestuurd van een middagje spelen bij vriendjes. 'Omdat ze zo anders zijn'. Hoogbegaafdheid is niet per definitie een zegen. Het is een probleem. Een probleem dat goede begeleiding verdient.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information