omzien naar elkaar

omzien naar elkaar

Het helpen van je naasten en medeburgers kan door kleine projecten te faciliteren. Kinderarmoede bestrijden en armoede voorkomen. Ik denk dan in de eerste plaats aan de voorraadkast maar er zijn veel meer dingen te bedenken. Zoals het laagdrempelig maken van voorzieningen. En niet altijd binnen de lijntjes te wandelen. De meeste van deze mensen zijn uit het zicht, niet omdat zij daar voor kiezen, maar omdat de eisen voor hulp onuitvoerbaar zijn. Omzien en zorgen voor elkaar gaat wel, en gebeurt al op kleine schaal. Stop met het opwerpen van drempels.

Points

‘Dominee ik woon ernaast, heeft u mijn net niet te arme drempel gezien..en die selectieve kadootjes gingen voorbij mijn witte deur gelukkig kan niemand mijn hersenen afpakken..en geloof ik niet in sprookjes maar in huiswerk Mooie handjes voor de haring en je studieschuld aflossen voor andere dromen werkelijkheid worden.Katwijkse lieverkoekjesvakantie?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information