Meer/andere algemene voorzieningen

Meer/andere algemene voorzieningen

Iedereen moet mee kunnen doen aan de samenleving. Als dat niet meer lukt op eigen kracht en /of met behulp van het sociale netwerk kan er een maatwerkvoorziening zoals hulp bij het huishouden, begeleiding, dagbesteding etc. ingezet worden (hiervoor is een indicatie nodig). Soms is een maatwerkvoorziening niet de beste oplossing voor een inwoner maar is er behoefte aan een oplossing die dichterbij de mensen ligt en laagdrempeliger is. Zo kan begeleiding door een psycholoog /hulpverlener in de vorm van een wekelijks gesprek heel goed zijn om op een rijtje te krijgen waarom het voor jou bv lastig is een vriendenkring op te bouwen. Maar kan het ook zijn dat je met een maatje (algemene voorziening) die jou helpt met vrienden maken, meer geholpen bent.

Points

Zo goed als we voor Folkert van der G budget vrijgemaakt hebben van ons belastinggeld , zo goed wordt de voor mijn dialectsprekende buurman...zit dat in de lege knip? Doen.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information